Billiga golfskor på nätet

Hitta rätt golfskor

Golfskor är precis som andra typer av skor lätta att hitta billigare online på nätet. Dock får man oftast leta rätt på sportbutiker snarare än rena skobutiker. Vissa webbutiker som säljer golfskor är rena golfbutiker och säljer det mesta i golfutrustning. Oftast är dessa nischade golfbutiker av naturliga skäl mer kunniga på just golfskor vilket gör att du kan få mer hjälp och support när du ska köpa golfskor.

Tvärt emot vad många erfarna golfare brukar hävda är golfskor inte en absolut nödvändighet för att kunna avnjuta en runda på golfbanan. Det går att spela med vanliga skor och de flesta banor har inte regel som säger att man måste ha golfskor. Däremot kan ett par riktiga golfskor hjälpa dig att få ett bättre spel. Golfskor är designade för att förhindra att dina fötter glider i gräset när du svingar golfklubban. Många golfbanor har en klädkod men just skorna brukar vara av mindre betydelse. Kanske tycker du att det är svårare att hitta billiga golfkläder än skor.

Var inte rädd att be golfbutikens personal om råd. Fråga vilka märken och modeller av golfskor de mer erfarna golfarna brukar välja och varför det är så. Ibland kan somliga märken av golfskor ha vissa fördelar andra märken inte har.

Många sportbutiker (och även vissa golfbutiker) säljer fortfarande golfskor med metalldobbar. Även om metalldobbar ger bra grepp i gräset är de idag förbjudna på de flesta golfbanorna. Undvik metalldobbarna och dubbelkolla så att du köper golfskor med sulor helt i plast.

Golfskor fungerar precis som andra vanliga skor – de kan ta ett tag att gå in. Många är lite obekväma till att börja med innan de har format sig efter dina fötter. Satsar du på ett par golfskor i mjukt och följsamt läder förkortar du ingångstiden. Se även till att du lämnar lite plats kvar för tårna – för trånga skor kan försämra din prestanda på green. Se även till att du köper ett par golfskor med bra stöd för hålfoten.

En sista viktig aspekt är att skorna bör tåla fukt och väta bra. Skorna bör vara vattentäta eller i alla fall fukttåliga. Golfbanorna är ofta blöta tidigt på morgonen eftersom vattenspridarna är på under natten och det hör inte till ovanligheterna att det regnar – solprognosen till trots.

Kom ihåg att en hel runda på 18 hål ofta tar 4 timmar att spela och du kommer spendera mycket tid i dina golfskor. Lägger du ner lite tid innan du köper dina golfskor kommer du slippa tänka på dina fötter och kan istället fokusera helt på spelet.

Ett tips är att inte köpa helvita golfskor om du inte är en singelhcp (ensiffrigt handikapp) golfare. Den rådande golfetiketten säger att helvita golfskor enbart bärs av singelhcp spelare så dessa på ett enkelt sätt kan identifiera varann på banan. En föråldrad regel kan tyckas men satsar du på ett par flerfärgade kan du spela över hela världen utan att behöva göra bort dig.

Golfskor: Poulära märken

  • Adidas
  • Nike
  • Callaway
  • Ecco
  • FootJoy
  • Etonic
  • Puma