Billiga arbetsskor på nätet

Hitta rätt arbetsskor

Att välja rätt typ av arbetsskor är många gånger lika viktigt som valet av rätt verktyg. Arbetsskor finns i många olika stilar och varianter beroende på vilken arbetsmiljö de ska användas i.

Byggarbetare behöver ofta stålhätta över tårna för att undvika att tunga saker orsakar skador. Många som jobbar utomhus på bl.a. olika fasader eller på hala ytor behöver halkfria sulor för att undvika att halka, snubbla eller falla. Till och med Martin-Timell-typerna som renoverar gillestugan känner ofta behovet av en lite kraftigare och rejälare sko att arbeta med.

Precis som för alla typer av skor erbjuder nätet ett enormt utbud av billiga arbetsskor av alla de slag. I USA finns det flera olika skotillverkare som nischat in sig på en viss typ av arbetsområde, t.ex. skogsarbetare, mekaniker och gruvarbetare för att nämna några.

Om du mest arbetar inomhus kanske du föredrar ett par arbetsskor gjorda av en kombination av både läder och nylon. Arbetsskor med olika kombinationer av material brukar vara mindre vattentäta än arbetsskor helt i läder, men de är även lättare, mer flexibla och andas bättre vilket kan vara idealt när arbetet utförs inomhus.

Arbetsskor i helläder tar längre tid att gå in och de ventilerar sämre än modeller med nylon. Dock håller de oftast längre, är vattentäta samt ger mer stöd.

Fundera lite på vilka typer av arbeten du ska utföra i skorna innan du börjar leta. Detta gör det enklare att hitta de arbetsskor som passar just dina behov. Har du ett favoritmärke, gör en sökning på valfri sökmotor så dyker flera återförsäljare med webbutiker upp att välja mellan.

Arbetsskor för ökad komfort och säkerhet

Arbetsskor är av avgörande betydelse när det gäller att skydda dina fötter och undvika skador på arbetsplatsen. Genom att välja rätt arbetsskor kan du inte bara förbättra din arbetsprestation utan också minska risken för olyckor. Här är några populära arbetsskor som erbjuder både komfort och säkerhet:

 1. Säkerhetsskor med stålhätta: Dessa arbetsskor är utrustade med en stålhätta som skyddar dina tår mot fallande föremål och tunga objekt. De är perfekta för arbetsplatser där det finns risk för fallskador eller krossade tår.
 2. Skyddsskor med spiktrampskydd: Om du arbetar på en byggarbetsplats eller i en miljö där det finns risk för spikar eller vassa föremål, är skyddsskor med spiktrampskydd ett utmärkt val. Dessa skor har en speciell sula som förhindrar att spikar tränger igenom skon och skadar dina fötter.
 3. Antistatiska arbetsskor: För arbeten där det finns risk för statisk elektricitet, som i elektronikindustrin eller i områden där brandfarliga ämnen hanteras, är antistatiska arbetsskor ett måste. De hjälper till att förhindra att statisk elektricitet byggs upp och minskar risken för elektriska stötar och brand.
 4. Vattentäta arbetsskor: Om du arbetar i en miljö där det finns risk för att dina skor blir blöta, som exempelvis i lantbruk eller i våta utomhusmiljöer, är vattentäta arbetsskor oumbärliga. Dessa skor håller dina fötter torra och skyddar mot fuktrelaterade sjukdomar.
 5. Arbetsskor med stötdämpning: Om du arbetar på en plats där du står eller går mycket under dagen, som exempelvis i detaljhandeln eller i sjukvården, är arbetsskor med stötdämpning ett bra val. Dessa skor minskar belastningen på fötterna och hjälper till att minska risken för smärta och skador.

Oavsett vilken typ av arbetsskor du väljer, är det viktigt att se till att de passar ordentligt och är bekväma att bära under hela arbetsdagen. Kom ihåg att regelbunden underhåll och rengöring av skorna förlänger deras livslängd och effektivitet. Så investera i rätt arbetsskor och skydda dina fötter på jobbet!

Arbetsskor: Populära märken

 • Fristads
 • Jobman
 • Blåkläder
 • Graninge
 • Cat
 • Jalas
 • Projob
 • Ejendals