Navigation


Billiga löparskor på nätet

Att välja rätt typ av löparskor, ibland kallade joggingskor, är extremt viktigt. De avgör om du får en trevlig upplevelse när du är ute och springer, om du får ont i fötterna samt om du på sikt riskerar få skador.

Det vanligaste misstaget alla gör när det köper löparskor är att de alltid köper några av de billigaste de hittar. Än värre är det att bara plocka några skor rakt av hyllan utan att ha frågat om hjälp av någon kunnig innan. Varför betala mycket pengar för ett par löpskor du kanske inte kommer att använda så himla mycket? Handlar inte det höga piset bara om loggan som sitter på sidan?

Dessa frågeställningar kan te sig logiska, men de leder nästan alltid till ett minst lika logiskt beslut att sluta springa efter några usla upplevelser. Den envise kanske löper vidare ett tag tills hon/han får problem med ett knä, skenben, höft eller fot.

Så glöm klippet - vad du ska tänka på är att hitta rätt löparsko, inte den billigaste.

Detta betyder dock inte att det finns mycket pengar att spara genom att köpa löparskor online på nätet. Det blir oftast billigare än butik hur man än vrider och vänder på det. Du bör dock ta till hjälp när du väljer skor första gången. När du väl har hittat en löparsko av märke/modell som passar dig är det en enkel match att beställa nya online när de gamla har gjort sitt.

Löpkunniga brukar säga att ett par löparskor vanligtvis håller i 2 säsonger för en normal motionär. Efter detta blir dämpningen märkbart sämre och man riskerar att på sikt få skador.

För joggare är det extra viktigt att välja rätt joggingskor eftersom man lättare råkar ut för skador om man har ett par joggingskor av billigare modell. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

Vi som bor i Sverige och därmed är välsignade med ett kallt och snöigt vinterklimat kan leta efter löparskor med dobbar/dubbar. De är perfekta för joggingturen när snön ligger på marken. Det svenska företaget Icebug har utvecklat speciella träningsskor för just detta ändamål.


Köpa skor

Sponsrade Länkar


Populära löparskor

  • Asics
  • Nike
  • Adidas
  • Puma
  • Reebok
  • Icebug